Factory Girl


Har suttit och slötittat på Factory Girl och målat naglarna, ikväll blir det utgång med Linno. Jag ska dansa och dricka goda drinkar  och njutaaa, som sagt inget Luleå, det enda jag hade velat är att fara på är Reaggetontältet med reaggeton musicaaa ;) Som de hade för två år sedan då jag var där, men då var jag för liten för att komma in.

 Reaggeton är grymt och jag kommer ihåg att basen och de spanska rytmerna hördes långt in i stan. Det är det enda jag är avundsjuk på er gott folk i Luleå är om det finns nåt tält med reaggeton/ Rnb/Hiphop musik som packat med blandade härliga människor. Men att virra omkring i Luleå och se Gällivarebor överallt är jag inte sugen på i år, därför upplever jag det med Linno ikvälll på Nex lite närmare dit, . Haha , nej men hon måste få en sista utgång i Gve-stortstan ;D hehe. Kanske att jag far  någon annan gång till Luleå på festival om det är värda artister att se. Men ikväll ska vi shaka på Q!

Gode gud hon flyttar om 2 veckor hur ska jag klara mig , har känt denna donna sen jag var 5 år gammal och vi har alltid hållit ihop, i perioder mer eller mindre, men jag vet att hon kommer trivas därnere i Kalmar , . men jag kommer sakna min drop dead gorgeous girl ;)

Nu måste jag hitta en outfit för ikväll.

Bye :)

14 års vänskap , honey I love u!

nattflumm


Sitter och funderar här med Robins lilla laptop i hans säng, jag kan inte sova... Ligger och funderar över allt möjligt. Drömmar om resor och framtid. Har legat och filosoferat om min resa till kroatien, längtar så innerligt, så underbart! tänk bara resan i sig är så kul, tänk bara arlanda , en plats där nästan alla har en sak gemensamt, det är på väg nånstans. man ser allt ifrån de som ska till USA, till en annan som skall till Ryssland, Språken bara flödas, och Arlanda är nästan som en liten stad. Det är häftigt! Åh jag ska äta Italiensk buffé med pizza och pasta på Arlanda när jag väntar på mitt flyg. Nyöppnad restaurang som var så nice,

 Åh börjar tänka på förra året när jag träffade Gabrijela när jag väntade på mitt flyg i Stockholm som skulle ta mig tillbaka till Gällivare, Gabrijela min barndomskompis från Granbacka,  Hon väntade på sin kussin från Tyskland, och hur ofta händer det att man träffas på Arlanda av  en slump sådär. guud vi kramades så länge bytte nummer med varandra. 5 år sen sist, hon var så fin och hon var och gift och allt, zigenare vetni ;) hehe.

Många tycker inte om att resa själv, men för mig är det en tjusning i sig msn får tid för sig själv samtidigt som man träffar och ser så mkt människor.;) har träffar så roligaa människor på mina resor, sen när man är framme det är så skönt, gud jag längtar efter körsbärsträden, majsfälten och de öppna människorna. :D Kroatien!!  Självklart är det bästa med resor att komma fram och uppleva, men med detta inlägg, vill jag bara påpeka att resan dit i sig inte är så pjåkig!

Nu får jag sluta drömma, och försöka sova. Imorgon börjar jag ju jobba halv nio, ;P

åh jag trivs så på mitt jobb :) hojj,vill inte tänka på att jag snart är arbetslös, men nog ska jag försöka fixa mig nått nytt.
Nu ska jag blunda och försöka tänka på nått annat



jag och gabi min gamla granne:) arlanda -08. Volim te!

work it

Jag jobbar Eftermiddag idag, skönt att sova ut. Men har trots det varit igång sen nio. Jag och Robin kollade en grym film igår kväll med Angelina Jolie. Den kvinnan är verkligen vacker, igår var hon  gorgeous. Filmen handlade om hennes sökande efter hennes man som har blivit kidnappad i Pakistan, en bra och gripande film. Hela gårdagen har jag varit igång, har varit hos Komsijat under dagen och fick äta jättegod lunch där. Sen på kvällen har jag och Jesper varit ut och köpt glass, (blev många glassar igår men är det sommar så är det ;)

 Och nu har jag som sagt varit igång sedan jag har vaknat, nu är det dags att  städa upp mitt golv där det är massor av väskor, påsar och kläder. Har ialf lyckats sätta på mig lite smink och borstat håret så jag ser lite representabel ut på jobbet , haha ;)

Jaja nu ska jag sätta på some good music ;) och sätta igång. sen ska jag rulla backen ner med cykeln till jobbet.
Ciaoooooooo :)


Det här med listor.

Jag gillar det här med att sno listor, denna är snodd av Nadia. Nadiahill.blogg.se ;) sorry snygging ;)

ANTINGEN ELLER

1. pierca tungan eller läppen? - läppen, fast ingen av dem egentligen
2. vara seriös eller oseriös? - Båda två älskar att vara seriös försöker bli mer och mer vuxen, hehe. Men samtidigt är det så himla kul att vara oseriös och svamla inte tänka på morgondagen liksom ;D
3. dricka grön eller röd mjölk? - röd
4. brinna upp eller drunkna? - im on fire ;)
5. umgås med dina föräldrar eller vänner? -  Jag hade kunnat göra vad som helst för att få umgås med mammi igen, båda måste jag säga.

SVARA ÄRLIGT
1. tycker du om någon nu? - Jag älskar någon av hela mitt hjärta just nu
2. har du skolkat? - Nej inte stuckit från någon lektion, men jag har sjukanmält mig vissa dagar och varit "sjuk"
3. varmt eller kallt? - Varmt, älskar värme som sagt hade kunnat bo i ett land där man hade kunnat ha klänning och kjol hela dagarna.
4. soligt eller regn? - Soligt, helt klart! Blir så arg på svensk sommar.
5. fanta eller cola? - Ingen av dem, gillar inte kolsyrat
6. är du nyttig av dig? - Ibland är jag det, gillar nyttig mat GI-mat och älskar grönsaker och frukt. Men syndar var och varannan dag med choklad och glass, och ja jag älskar verkligen pizza. Hemmagjord av Ida med pesto, greeeeat!

HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA
1. pussat någon? - Ja det har jag gjort
2. sjungit? -Ja lite grann, men missade repet igår.
3. blivit kramad? - Ja :)
4. känt dig fånig? - Ja
5. saknat någon? - Ja , Robin.
6. dansat galet? - Nej synd ;)
7. klippt håret? - Nej
8. gråtit? - Ja ;(
9. pluggat? -  Nej ingen teori på två dagar.

GREJER
1. har du blivit jagad av polisen någon gång? - Jaa, haha eller jagad och jagad.
2. har du en hund? - Ja min bichon frisé Adela
3. sover du helst ensam eller med någon? - Med någon, med Robin , men tycker om att sova med kompisar skavfötter ;D
4. tror du på spöken? - Ja, eller andar.
5. är du mörkrädd? - Inte så farligt faktiskt
6. blev du nöjd med skolfotot? - Ja fast tvåans foto blev bättre,
7. är du morgonpigg? - Nej, men har blivit piggare. Ibland vaknar jag av mig själv vid åtta, nio tiden.
8. vad vill du ha just nu? - Jordgubbar och kesella !

Ja jordgubbar och kesella var det ;) hoppas Robs kommer snart så vi kan inhandla något gott, men tror inte att jordgubbsförsäljarna är kvar.


Puss / Petra

En bra start på dagen.



Beyonces låt - Halo är helt underbar. En bra start på dagen är att lyssna på den, för den fyller hela min själ med ett lugn. Den är absolut en av de bästa låtarna av henne!

Sitter här i Robins kläder som jag har sovit i, jag älskar att sova i hans t-shirtar det luktar honom om dom och då känner jag mig trygg. Alla människor har en egen speciell doft, och jag älskar verkligen Robins doft, men det är väl för att det är Robin. Undra vad jag luktar? Haha, svett och parfym kanske :P

När jag vaknade vid halv tio så sken solen, det kändes härligt nu tittar den fram då och då. Man får hoppas att den tittar fram helt och hållet senare :)
Har fått lite förfrågningar om jag ska fara på Luleåkalaset, och svaret är No thanks. Jag har varit på LK tidigare, men aldrig Kirunafestivalen eller Piteå dansar och ler. Dock inget som lockar mig. Kanske någon annan gång om några år. Jag känner mig inte sugen på nått sånt i år, jag jobbar hela sommaren och mycket helger, men så lockar inte heller festivaler här uppe så mycket längre. Att få fara på Piteå dansar och ler var något jag verkligen vela när jag var 14 typ.

Jag far hellre på festivaler längre söderut, eller utomlands framför allt :) Tänk Reaggefestivalen i Uppsala tänk vilket guuung ;P Malmöfestivalen eller Roskilde i Danmark, det verkar så jävla soft. Eller Peace and Love. :) Har funderingar på att dra några festivaler nästa sommar, om jag är här i Sverige då. Och då dissar jag Norrland. Ska det vara festival ska det vara tält och grejer, hade en diskussion med några kompisar och de skulle helst inte kunna bo i tält. Va fan? Men ska det vara festival, så ska det ;) tänk bärbarstereo, tält, och äta chips till mat varje dag ;) Minns när jag och brossan kollade på ZTV för några år sedan när de sände ifrån Hultsfred, det såg så nice ut, tänk hur mycket crazy folks man träffar. Vilken upplevelse. Hahah ;)




En onsdag

Morgonen= Två takeaway-latte, En Ida och en promenad med en hund. Alltid lika trevligt med Ida, sötnosen.

Dagen har mestadels bestått av att plugga teori, *klappar mig själv på huvudet* :) Duktigt Petra!

Sen har jag fått lite trevliga länkar av Pux på facebook, så jag har laddat ner en snabbkurs i Lär dig kroatiska har suttit och lärt mig färger och fraser i en timme idag. *klappar mig själv på huvudet igen *.  Funderar redan på att ladda ner lite mer ord och fraser, det kostar i och för sig att beställa hela kursen. Men känner att det kan vara värt. :)

Kvällen = Mådde lite dåligt under eftermiddagen kvällen, men det försvann vid åtta, nio tiden och det blev istället Pubkväll med lillgumman Mayan, som var hyper och glad. Så härligt att få träffa lite folk och dansa. Nu sitter jag här har ätit lite som alltid när jag har varit ut. Haha ;P Kom hem vid två efter en sväng upp på Dundret efter krogen. och nu är klockan tre. Ska gå och lägga mig nu brevid världens finaste. <3

Imorgon väntas städning av huset, hemkomst av pappsi och Lena på fredag som sagt! Mýcket att göra imorgon. Sen jobb hela helgen. Skönt ändå :)

Puss och natti!

Montenegro

Så vackert det ser ut !

Pluggar till körkortet, jag har gått in hårt för det här nu. De veckor jag har på mig innan provet ska jag fan plugga varje dag.På fredag kommer pappa och Lena hem från Montenegro, kan inte låta bli att drömma mig bort ibland. önskar att jag vore med dem, sol och bad i Balkan det hade inte varit dåligt. Dijana och dem säger att Montenegro är så fint. är sååå avis! Montenegro ligger ju brevid mitt andra hem , Kroatien.  De har säkert mycket att berätta när de kommer hem. Den 29 september är det min tur ;D då åker jag till Sisak :) det är inte långt kvar nu. Räknar ner.

Nu måste hunden rastas.

Ciao!

Det här med plastikoperationer.. och bröst.


Hej alla fina :)

Jag kollade igår ett program som handlade om plastikoperationer, helt sjukt vad folk funderar på att operera ändå. Mycket sjuka operationer har man sett med åren, det största exemplet måste ändå vara Mr Micheal Jackson. Shit alltså från att vara så sjukt söt, med afrot och den afrikanska näsan, till att näsan nästan blev förfallen och den svarta mannen blev en vit kvinna. Mystiskt ändå, hela mannen är mystisk. Fast på bra sätt också ;D

Men det här med att förstora brösten tycker jag är no big deal, jag tycker dock inte att fotbollspattar är snyggt. Hade jag hade jag haft mycket mycket mycket  pengar hade jag kunnat göra lite större bröst iallafall. Det hade varit nice att ha en B eller C kupa. Men samtidigt finns det annat att slösa pengar på om man vore rik. Men om man känner sig nöjdare med sig själv med större bröst, girls go for it ;) Jag hörde en gång en kommentar av en bekant att det är kvinnoförnedrande att operera brösten. Jag fattade inte riktigt logiken där och hon hade inte heller någon förklaring.  jag är inte emot skönhetsoperationer på nåt sätt, det är upp till var och en. Men det där programet skrämde mig , många av dem människorna hade behövt terapi inte skönhetsoperationer. Det var så tragiskt att se.

Efter programet så såg jag på Tyra Banks Show, ett program som jag verkligen tycker om. Igår handlade det förresten om fosterbarn, ett intressant ämne som fick mig att fälla några tårar. Måste bara säga att Oprah är tv-shows guden i mina ögon, en otrolig kvinna. Som verkar ha ett hjärta av guld, men Tyras show har blivit bättre och bättre. Dock kan båda damernas ämnen skifta väldigt tydligt i programmen. Ibland är det intressanta och roliga ämnen, och ibland kan båda programmen ha ämnen som är riktigt ointressanta. Som Oprah för någon vecka sen, då ämnet för programet var porslin.
Ja men så kanske det går när man har avverkat många samtalsämnen genom åren.

Till saken iallafall. Igår såg jag så jäkla tydligt vilka hemska ansiktslyft Miss Tyra har gjort. Oh my godnes.. Det syns så tydligt nu när hon ler... Sen börjar hon alltmer klä sig som en tant. ;) Vars är gamla snygga Tyra. Hon var grymt fin i hennes yngre dagar.. Många svarta kändisar i USA verkar tyvärr vilja tvätta bort sitt ursprung mer och mer, utseendemässigt menar jag. Från drop dead gorgegous , till att bli en i mängden. Afroamericans sticker mer ut och borde använda sig av det oftare. Rastaflätor, afro, cornrows m.m Det är så fint. Kanske inte afro och sånt varje dag, det förstår jag att man blir less på. Vågigt hår och rakt hår är snyggt det med. men Som med hår överhuvud taget de som har rakt vill ha lockligt och tvärtom så är det för alla. Men naturlig look för svarta är så snyggt och många svarta supermodeller verkar glömma bort att använda såna frisyrer Kolla bara på Tyra och Naomi, som oftast har spikrakt hår. Och ibland vågigt.

Så fint med afro :)

Tyra med cornrows, så läcker bild just ansiktet och hyn är så fin här.

Tyra nu, ser lite konstig och stel ut i ansiktet. grymt snygg ändå. men lite tråkig ;) mer variation och mindre tant kanske ;)



zlatan is my homeboy

Idag har jag sovit lite längre, och det blir mer dagar att sova. På fredag jobbar jag först och helgen ut, moneymaking again ;) Klev upp typ vid halv elva idag och ännu sitter jag i min snobbenpyjamas och kollar på Mtv. Tacka vet jag Mtv förut. bara för några år sedan, då var det musik 24/7, det var riktigt soft. Men nuförtiden är det musik tidigt på morgonen, eller sent på kvällen. Mellan det är det meningslösa program, som doftar fejk, typ Made. Kommer ihåg en nörd som hade läst alla harry potter böckerna baklänges, finns det såna nördar verkligen? Haha. Men Americas next best dance crew,( tror jag att det heter) är faktiskt riktigt bra. Så galet bra vissa gäng är på att dansa där,man får fan rysningar varje gång man kollar programet. Dom känns mer for real, tajta danscrew som ger allt på dansgolvet det är helt underbart att se. :)

Åh Nu kommer låten Halo med Beyonce, den är så fin. Har velat höra den hela morgonen ;) Lyssnade den hela dagen igår med Komsijat.

Gaah jag vill ha mina pengar nu så jag kan shoppa lite,  denna fina ska jag äntligen beställa det har jag bestämt mig för. Har velat ha den läänge nu, Mary is my homegirl :) Men så dök det upp en annan svensk version av denna t-shirt när jag googlade haha ;) kolla lite längre ner ;D





    
           Haha, han passar ju riktigt bra ;P mary is my homegirl, jesus is my homeboy och jaaa svenska versionen med Zlatan ;D

en update

Fin grillning igår :) och inte så bakis, woho. its true ;) återupptäckte still dre låten igen. fyfan den är tung! ingen ångest som kryper fram idag, oh god jag hatar vissa "dagen efter".
Ligger med tv:n och laptopen framför mig, ska laga soppa på en stund. men nu ringde Robin och vi ska på ett besök hos Jebbo mannen. Måste hälsa på min Jenny imorgon, blev lite mycket idag. Hoppas hon inte jobbar eftermiddag. saknar henne och Milo :D

Nu ska jag sätta på mig lite kläder och dra. En snabb update. Jag lever haha ;)

Hejs!

Fina lördag


Gud vad skönt med ny dag, :) Kvällen blev riktigt fin igår, jag, Linno, Natta, Marcus och Britta var och fikade på Dundret. Fyfan vad kallt det var att gå vägen till toppstugan. Ibland fattar jag inte varför jag bor i Gve, jag älska jur sol och värme. Egentligen bor jag i fel land,  Tänk att bo i ett land där man kan ha kjol och klänning varje dag. :) Det hade varit :D

 Vaknade upp vid nio, morgonen blev inte riktigt som jag har tänkt mig, men så är det ibland. Jag trasslar till det, men jag försöker. Tänk att alla min hjärtan klarar av mig ändå, jag är så tankspridd, drömmande och gud vet vad :P Ibland glömmer jag riktigt viktiga saker, och det stör mig. Men jag har liksom tankarna på åt massa olika håll samtidigt, ibland är det sån kaos i min hjärna alla dagdrömmar och måsten måste liksom få plats i min skalle och det resulterar ofta i att jag glömmer.

Härligt det känns med lördag :) Helg överhuvudtaget är fett nice, det är så skönt att bara softa göra ingenting kolla sitcoms på tv eller kolla SATC eller nån dansfilm på datorn. Men denna helg är planerad och det känns kul. ska till Ida på en och en halv timme så beger vi oss till fjällnäs och fikar. :) och grillningen ikväll, köttet är fixat hoppas nu att det blir bra.



Puss!


Surbullan

Fuuuck, känner mig inte alls speciellt glad! Hände några irriterade saker i eftermiddagen som fick mig pissed.
Men det börjar sakta men säkert bli bättre det rinner av mig mer och mer, menmen jag är en riktig surbulla just nu :P Förlåt mina vänner ;) Oftast är jag glad men även jag måste få gnälla av mig ibland.

Jag och Adde har fått lite mat i oss nu iallafall ;) Ravioli , länge sen man käkade det. Gott var det! Har lagat mat de senaste dagarna så det fick bli lite snabbmat idag. Det är så skönt här hemma nu vi har huset för oss själva i helgen. I helgen har jag planerat in en massa kul, grillning, italiensk frukost på Fjällnäs, fika m.m. Kommer bli niiice ;)

Ska hoppa in i duschen strax, ikväll ska jag till Linno. Så kuul, behöver verkligen det lite tjejsnack och skratt, kan ha så kul med mina tjejer. De är verkligen toppen inget slår att skratta med tjejerna mina och surra om allt möjligt. Det spelar ingen roll om vi är ute och dansar eller om vi gör nada. Deras närvaro gör mig lycklig. Jag älskar mina vänner så mycket, de ger mig ofta sån positiv energi. <3

Aahhh gud glömde säga att jag far till Kroatien . Resan är beställd. :D 29sep-15 okt. Fyfan säger jag bara. Jag längtar sååå till detta underbara land och alla människor! Var så glad i  förrigår, dansade omkring när jag hade fått biljetterna i min hand.  :)

Helgen är iallafall planerad ;) imorgon blir det frukost på fjällnäs med Ida och kanske Sam. Italiensk frukost. spännande ;) På kvällen blir det grillning med soulen och söndag blir det fika med min lilla komsijat.

Okidoki. ^^ Ciao!

min dag på dundret och träningsfunderingar :D


Vilken dag ;)
Började med att jag vaknade tidigt, redan halv nio var jag uppe. Emma messade mig då och frågade om jag ville följa med upp på Dundret och promenera lite. Visst tänkte jag satte på mig en träningsoutfit och tog med mig Adde, min hund.
Uppe på Dundret var det jättefint att promenera, men sen bestämde jag och Emma oss för att ta en genväg för att komma ner till Emmas bil. Hahaha ;) genväg= verkligen senväg. Det blev några kilometer med bara myr. Vi såg bara myr efter myr, men tillslut kom vi fram och gud vad man ler så här åt det i efterhand. Jag, Emma och Adde var helt mör i benen sen när vi kom fram till bilen, nu vet vi ialf vilka vägar vi ska promenera nästa gång. Känns skönt faktiskt att ha varit ut och motionerat idag, shit har verkligen lagt av med träningen sen jag slutade konståkning, okej har tränat street en gång i veckan men det är för lite. Men idag blev det allt som allt nästan två mils promenad. inte vad vi hade förväntat oss kanske men man känner sig fan bäst nu :D

 idag fick jag en sån jäkla kick av att träna har tänkt flera ggr att jag borde börja. jag har ju älskat att träna mycket konståkningsträning 5 ggr i veckan förut, jag har varit ute i springspåret mkt förut. och nu äntligen kom vi iväg på träning efter egentligen flera års paus ;) till hösten blir det nog att köpa ett träningskort i malmberget, är dock inte så mycket för gym. pallar inte riktigt med sånt, kan dock tycka att benövningar är kul. men det kanske är för att jag har styrkan i benen från skridsko och dans. men jag kanske kan bli en spännhälge never know. skämt åsido :P

 men jag har funderingar på att gå såna här träningspass med olika ledare som finns där i malmberget. och sen yoga och pilates vill jag gå på i gve dock, jag tycker att det är nice med yoga och sånt avslappnande och hård träning. brukar göra hemma ibland. vill bli vig, eftersom det är bra inom dans. Sen kanske det blir danskurs med Emma Eriksson till hösten också, är lite sugen på latinodanser vill lära mig danser med mycket höfter ;).

så det hoppas jag också blir av. har lite träningsplanering ialf. hoppas det går vägen.  kommer bli skitkul i think ;) nu får man inskaffa sig riktigt snygga tränings outfits ;) känner mig fan taggad hoppas detta håller i sig. men nu verkar det som att man har en träningskompis emma då blir allt lite roligare och inom dans andra emma. :D

har varit och handlat på coop idag med robin, mums hittade moussaka svinlänge man åt det. grekisk mat är så gott.
vi har gjort tacos ikväll, länge sen man åt det. asgott var det! Vi ska snart sova. imorgon är det jobb. 7-16.

moneymaking ;) caaatching!

uppe tidigt.


Solen lyser och jag är uppe tidigt igen, ska fara ut med Emma och vovven och promenera på Dundret.
Gud vad skönt det ska bli!
Nu ska jag äta något, sen hitta lite kläder som jag kan ha på mig när vi är ute och går, det kan ju vara lite blåsigt  uppe på Dundret.

Puss ciao!

ordbajseri om alkohol!



Hellu ;)

Bestämde mig för att klippa lugg och låta det övriga håret växa. Blev helnöjd.
Idag är jag ledig har jobbat i helgen, ingen lugn helg har det varit. men jag har lärt mig skitmycket på jobbet i helgen.

Igår efter att jag hade pratat med robin  innan  vi skulle sova så började jag fundera lite och låg vaken ett tag, som många kvällar denna sommar. Jag funderade på oss människor våra beteenden och började tänka på alkohol. Hur alkohol kan påverka våra sinnen.  Hojja tänk alla blyga killar som blir världens ass, och tar på arseln hela kvällen på krogen och säga olämpliga saker. hoff vilken ångest alkohol innebär ibland.  bevis på assholes när dom dricker,, kom till olearys, en av våra få krogar här i gällivare (olearys som förövrigt är en sportbar,och inget annat  i andra städer ;). Många där blir tafsande assholes, okej de kan man putta bort, men nått som förstör stämningen är när bitches become more bitchy hatar denna översittar attityd som finns här i stan. Många blir arga när de dricker, andra ledsna och många blir helt hyper och studsar omkring och snackar, vågar mer. Vilket egentligen är den största kicken, den många söker efter. Karatefyllan, alla reagerar på olika sätt, men är ändå ute efter en och samma sak, vilket är ruset. För många är alkohol nyckeln till att våga prata och öppna sig, vara social vilket är viktigt att jobba på att försöka vara i nyktert tillstånd också . Tänk egentligen hur olika vi reagerar med alkohol i kroppen.

 Alkohol kan förändra eller förstärka våra känslor, helt sjukt egentligen men trots alla snesteg och snefyllor, så är det ändå oftast facinerade och kul att vara i dimman, men för mig då och då. roliga utgångar i all sin ära, men det är även så mysigt att dricka hemma, med lite vin och en mysig skiva på, med Robin eller med några tjejer.Eller när man Käkar gott på sommaren grillar ute och tar en bärs. Alkhol passar ofta in i olika miljöer. Det är en nära vän och helst till oss svenssons, som konsumerar oerhört mycket alkohol. Alkohol är facinerande men även förskräckande i mina ögon. Men trots det älskar jag när jag känner att det spritter i benen,  och jag vill dansa och klä upp mig i mina snyggaste sneakers eller högaste klackar. Då blir ofta alkholen min vän igen ;) för att få slappna av riktigt ordentligt.

 Börjar till slut tänka på alla galna minnen, man har varit med om där alkohol är inblandat. Tänker då framför allt på helt galna minnen med utgångar allt ifrån högstadieutgångar till utgångar nu idag. Tänker då framför allt på fester/krogbesök med Emma, Ronja, Martina, Eve och Jim. Som man har partat mycket med ;) Med dom är det ofta non-stop haha,  ,men så kul jag har med dessa människor, med eller utan alkohol!  Men vårat festande tillsammans har satt sina spår när jag far ut ;) det är oftast non-stop med eller utan dom. Men det har funnits några som har sagt till mig att vi, eller delar av oss har varit/ är jobbiga och högljudda, det har sagt förr och ännu idag.
Klart, vi har ju hörts och synts när vi har dragit fram under olika perioder i samlad trupp eller splittade, . men alla tycker olika, så kommer det alltid vara. och för många blir det jobbigt.  Men jag anser att vi är ju fyra olika individer, färgsstarka trevliga och glada och vi vet framför allt våra  gränser.. men nuförtiden, blir det oftast non-stop för mig när jag far ut men allt oftare blir det lagomt ändå, man kanske lär sig nån gång.

Till slut skulle jag vilja säga att det är så härligt ändå med människor som väljer bort alkohol, har några kompisar till mig som är nyktra och det är så skönt att fara ut och dansa med er, tycker det är härligt när människor inte går emot sina principer. för många är utgång (eller att dricka alkhol överhuvudtaget) varje helg / varannan en självklarhet, men som sagt men kan ha ha så jäkla kul utan.

Nu har jag ordbajsat klart,

Peace out ;)

dobro jutro.


God morgon på kroatiska :)

daamn, har sovit riktigt länge idag. somnade vid tolv och har sovit till halv elva idag. men det är alltid skönt att sova ut när man kan så man orkar, framförallt nu när jag jobbar. knegar ju eftermiddag idag,13-21.30. Jobbar även lördag, söndag. 7-21.30. så det kommer inte bli så mycket att skriva i helgen. utan jobba, men då rullar ju cashen in som de ska ;) de går bra nu ;) haha.

tänkte bara upplysa er att vi ska spela på torgfestivalen ;) 8-9 augusti, med soulgruppen. kommer skitbra ;) hoppas vi får en kvällsspelning, i bra tid så man få se lite folk man känner. roligare att spela på kvällen också, mer folks.

. fyfan vilket rep för mig och emma igår (vi är körtjejer), vilka moves vi körde på. haha ;D en hel del bra kom vi på, men tänk om vi hade gjort vissa moves på scenen som vi gjorde igår. folk skulle undra om vi var riktigt friska. ;) det ska bli kul att göra något annat när det är torgfestival och att uppträda med bandet känns så jävla bra. för att sjunga är så himla kul. känner mig så less på denna gällivareanda, det händer inget nytt här i kulturlivet. men vårat sound är nytt och fräscht,  bl.a gammal soul som otis reeding, och aretha franklin i en skön tappning. det kommer bli hur bra som helst. :)

nu ska jag försöka få bort min hund som har somnat på min arm som jag skriver med. det roligaste är att hon inte vaknar trots att jag skrive rmed  tagnetbordet. ;)

puss!

välj att läsa flummig text, eller lååång(tråkig) lista !


 Är vaken ännu,  trots att jag egentligen gillar att sova tidigt.  :D Det är endast med Robin som jag brukar vara vaken lite längre på natten. Jag brukar vara vaken längre ibland under fina sommarkvällar.. men ikväll ligger jag iallafall här med vovven och är ganska pigg.

Hon är så söt mitt trasselsudd, där hon ligger i min säng och snarkar. Jag lyssnar på Laleh och filosoferar. Finns inget mysigare med att lyssna på Laleh eller Erykah Badu när jag vill ta det lungt och filosofera. :D och hinner jag ligga och filosofera ordentligt innan jag sover så blir det en bra natt., filosofera är mammas ord hon sa ofta innan jag gick och la mig. "Gå och lägg dig nu så du hinner filosofera lite innan du somnar" ;)
Och det är sant hinner man varva ner och fundera över dagen, bra och dåliga saker som har hänt ett plus är om man hinner filosofera mysiga tankar om saker man tycker om, då sover man bra under natten. Filosofera kanske har en annan betydelse för många, men för mig och mami var filosofera ett alldeles speciellt ord.

Här kommer en lista för dem som orkar läsa, för mig blir det bara ett tidsfördriv för att bli tröttare.

SENASTE:
1. Dryck:
Vatten
2. Telefonsamtalet: Linno
3. SMS: Robin
4. Sång du lyssnade på: Laleh- Bostadsansökan
5. Gången du grät: igår, gråter så himla lätt


HAR DU NÅGONSIN:
6. Dejtat någon två gånger: ja
7. Har någon varit otrogen mot dig: nej
8. Har du varit otrogen: nej
9. Förlorat någon speciell person: Min mamma.
10. Varit deprimerad:
Nej, klarat mig från det men har varit riktigt nere.
11. Varit så trött att du somnat sittandes: Ja :D haha

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
12. grön
13. turkos
14. röd

I ÅR HAR DU:
15. Lärt känna en ny vän: Ja, "lillasyster" Mayan. Fick många nya vänner i slutet av 2008, t.ex Annchan, Sara m.m :)
16. Fått ditt hjärta krossat: Nej
17. Skrattat så att du har börjat gråta: Ja många gånger.
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej , men ännu är det långt innan 2009 är slut
19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Det har jag vetat länge, jag är duktig på att se genom falskhet.
20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Tyvärr ja, avskyr sånt. berätta det hellre in my face. ärlighet är en viktig egenskap.
21. Kysst en kompis: ja

BLANDAT:
22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat IRL: vet inte gillar inte msn så mycket.
23. Hur många barn vill du ha: typ 3, 4 stycken
24. Har du några husdjur: Min bichon frisé Adella
25. Vill du ändra ditt namn: Nej , men har börjat gilla mitt andranamn mycket mer än förut Elizabet.
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag firade med många vänner och bekanta, med smörgåstårta och massa fika, riktigt kul.
27. Vilken tid vaknade du idag: halv sju, jobb klockan 7.
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov med Robin.
29. Någonting som du längtar till: Jag längtar just nu efter min Robin, kanske därför jag inte kan sova. Men annars längtar jag efter min resa till Kroatien i september.
30. Senaste gången du träffade din pappa: tre dagar sen, de har dragit till Montenegro utan mig . avis! :O
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Min ekonomi just nu, kommer försöka jobba asset av mig. Annars vet jag inte vill leva livet, fullt ut. tvekar ibland ändå.
32. Vad lyssnar du på just nu: Laleh-Storebror
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Ja, vilka frågor haha :O
34. Vad gör dig irriterad just nu: människor som är energi-tjuvar, trycker ner och skapar negativ stämmning. träffar på såna allt för ofta senast idag.

OM DIG:
36. Vad är ditt namn: Petra
37. Singel/upptagen: Upptagen
38. Stjärntecken: Fisk
39. Kille eller tjej: Tjej
40. Grundskola: Tallbacka, bästa skolan :)
41. Gymnasie: Välkomma
42. Högskola:  Inte än ;D
43. Hårfärg: Rött
44. Långt eller kort: Halvlångt just nu, men har bestämt mig för att spara igen
45. Längd: 158,5 cm. sista halvan är viktig ;P
47. Vad gillar du gällande dig själv: Min i grund och botten postiva inställning till livet och människor.
48. Piercings: Nej
49. Tattoos: En koi-fish, men vill göra mer på den + en text på handleden.
50. Höger eller vänster: Vänster politiskt, högerhänt dock,. vettefan vad som menas.

DIN FÖRSTA:
51. Operation: Ingen
52. Piercing: Ingen
53. Tatueringen: Ryggen nära axeln, koifisken ;P
54. Bästa vän: Dijana, min älskade syster och bästa vän,hon  verkligen känns som en riktig syster  hennes familj är som min andra-famil. Emma och Ania känns som mina bästisar.
55. Sporten du spelade: Konståkning
56. Husdjur:  Adela, min hund.
57. Vaccination du minns: En på armen som blossade upp, haha armen såg lite rolig ut. vet dock inte för vad.
58. Konsert: Glesbygdn, på dundret. Norrländsk reagge när det är som bäst.
59. Förälskelse: Vet inte förälskelse, Robin=Kärlek.
60. Alkohol du drack: haha hembränt.

JUST NU:
61. Äter du: Tuggummi
62. Dricker du: Inget
63. Är du på väg att: sova nu blev trött
64. Lyssnar du på: laleh
65. Väntar du på: att listan ska bli klar

DIN FRAMTID :
66. Vill du ha barn: Helt klart, gärna många.
67. Vill du gifta dig: Med tanke på att jag är förlovad, och hoppas att det håller. så ja :D :D
68. Karriär i åtanke: Lågstadielärare, lärare för invandrare.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
69. Läppar eller ögon: Ögon
70. Kramar eller pussar:  Båda
71. Kortare eller längre: Längre
72. Yngre eller äldre: lika gammal , eller äldre.
73. Romantisk eller spontan: Spontan, men älskar romantik, klassiskt med choklad och rosor funkar grymt bra för mig.
74. Snygg mage eller snygga armar: Armar, faktiskt. :D
75. Tatueringar eller piercingar: Tatureringar.
76. Känslig eller inte: Lite båda.
77. Ragg eller förhållande: Förhållande
78. Bråkstake eller tveksam: Mittimellan..

HAR DU NÅGONSIN:
79. Kysst en främling: Ja.
80. Gjort något sjukt spontant: Händer ofta.
81. Tappat glasögon eller linser:  äger ej det, men färgade linser många gånger.
82. Haft sex på första dejten: nej
83. Krossat någons hjärta: nej
84. Har någon krossat ditt hjärta:  ja
85. Har du blivit arresterad: Nej
86. Dissat någon: Jadå
87. Gråtit när någon dött: Självklart
88. Gillat din tjejkompis (mer än som vän): neheej


TROR DU PÅ:
89. Dig själv:
Ja!
90. Mirakel: Ja
91. Kärlek vid första ögonkastet: attraktion vid första ögonkastet ialf.
92. Himlen: ja
93. Tomten: nej
94. Att kyssas på första dejten: ja varför inte ? !
95. Änglar: Jepp

SVARA ÄRLIGT:
97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nejnejnej, gillar inte sånt
98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: kärlek
100. Att posta det här är 100% sanning: Klart !

 

Listan klar nu ska jag sova.


måndagsbilder, och tisdagsfunderingar.


Gud vilken god mat vi lagade igår :) Min och Mayans egna thai-wok med alla grönsaker vi kunde hitta i vårat kylskåp, och massa aromat. och rödlök såklart, jag är galen i rödlök. till allt!  det blir bli middagar igen made by us, vi funkade bra ihop som kockar. det blev asgott. Två andra blev nöjda Olle igår, och Robin fick ta med som lunchlåda idag och han messade när jag var på jobbet och skrev att maten var god.

Jag behöver verkligen träffa Robin och kompisar nu. Jag tänker så mycket om allt möjligt. Har svårt att sova på kvällarna. men man är ju i den här åldern, nyss tagit studenten. man vill så mycket men man vet inte hur, ibland är den känslan härlig på nåt sätt det skapar drömmar. men ibland äter den upp mig, när jag tänker för mycket om allt möjligt tankarna tjorvar till sig, jag trasslar till det. snubblar, men som alltid reser jag mig fort igen.. vet inte vad jag surrar om egentligen.

Wosch nu kom Henke och Emma helt plötsligt ska bjuda dem på te. sen måste jag laga en sen middag till mig.
Så Ciao :)


25 sanningar om mig.

  • Jag är beroende av kärlek
  • Jag har varit nere i skiten, och mått så jävla dåligt. men det har gjort mig starkare idag.
  • Jag avgudar min mamma, och saknar henne varje dag. Hon var fantastisk på alla sätt och vis
  • Jag får ångest när jag ser andra människor må dåligt.
  • Jag planerar för mycket, älskar att ha saker på gång. människor att träffa och resor att boka.
  • Jag är kär i Robin
  • Jag skulle aldrig vilja hoppa från höga höjder, älskar adrenalinkickar. men något sånt som höjder. no way :P
  • Jag är väldigt känslig, både på gott och ont.
  • Jag underskattar ibland min egen förmåga.
  • Jag har sjuka komplex, jag har inga sjuka komplex. men skulle vilja ha finare fötter.
  • Jag tänker ibland för mycket
  • Jag fantiserar ofta om framtiden och vad den har att erbjuda.
  • Jag tycker mycket om mat. ;) och det vet många av mina närmaste som klagar på att jag jämnt är hungrig. haha :P
  • Jag tycker att tjejer ofta är dramaqueens, och avskyr verkligen sånt.
  • Jag skriver när jag är glad,ledsen, besviken. Jag älskar att skriva. Tycker om att skriva blogg,men skriver även dagbok.
  • Jag får panik av igelkottar, låter helt insane jag vet. men jag är jätterädd för dessa taggiga saker.
  • Jag umgås med olika slags människor, älskar alternativa stilar. Har världens finaste vänner <3
  • Jag har funnit mig själv, jag vet vem jag är idag och vad jag vill.
  • Jag älskar att dansa och sjunga.
  • Jag har blivit en shopoholic, älskar kläder och skor. och på senaste har det blivit många utgifter på skor.
  • Jag är en varm person som älskar att umgås, och älskar djupa samtal.
  • Jag tycker att vi människor försöker visa respekt åt varandra.
  •  Jag klarar inte av människor som ser ner på andra, tydligt och anser sig själv vara bättre.
  • Jag tycker att jag/ (Jag och Robin) har ett fint förhållande, i snart två år :) <3
  • Jag kommer bli världens lyckligaste bara jag försöker följa mitt hjärta, och tänka en extra gång vad som är rätt och fel.
en snodd lista av lifebyelin.blogg.se

Bruschetta och b-filmer ;)


Bjuder på lite bilder från igår, då jag umgicks med Robin och Ida. Vi åt Bruschetta med tomat och basilika, och drack te kollade två filmer. Som blev b-filmer. Som det nuförtiden ofta blir när jag och Robin, eller när jag och vänner hyr film hehe ;)  Men det gjorde inget gay movie filmen var ändå lite underhållande eftersom jag tycker att gaykulturen är intressant och härlig och framför allt färgstark. men filmen var dock lite väl överdriven ibland, men det var ju det som var meningen.

Nu ska jag fortsätta städa, ska koppla in mina högtalare och lyssna på musik så går det lättare. Vill lyssna 2pac, med skön bas. Hörrni Vad vore livet utan musik? Man får en riktig kick av en bra låt,  och jag har nästan ständigt musik i mina öron. snart blir det käk och sen ska jag kolla SATC. Ha en fin dag raringar :D


en date med mormor ;)

God morgon! jag skall gå på en halvtimme och fika med mormor, ska bli riktigt skönt att sitta ute på Nyfiket och ta en latte och prata.  fast hon och jag är som katt och hund ibland så älskar jag henne så mycket, hon bryr sig verkligen om mig. och det känns skönt att jag har henne när mamma inte finns hos oss längre, vi båda kände ju henne så väl och vi har så mycket minnen tillsammans. Efter fikan blir det hem till Adela min hund, jag ska gå en långpromenad och njuta av solen. Tänk vad en gul prick på himlen kan göra att man får sån energi! Jag hade kunnat bo i ett land där det var sol varje, dag. :) tänk att ha kjol och klänning varje dag.

Känner mig fortfarande lite fucked up från igår, men det blir bättre. skönt att vara ledig, torsdag,fredag,lördag,söndag :)
bara koppla av och varva ner. igår lagade jag och robin pasta alfredo, med en massa parmesanost a la italia ;) älskar italiensk mat.

det finns så goda recept på pasta och pizza, i Italien är pizzan gudomlig, här är den också god. men inte den samma som i pizzans hemland. min stora kärlek till mat, ännu en gång. störst är den kärleken. hahaha.
pasta, pizza och kebab. ;) ännu en gång det hade jag kunnat leva på!

Nu ska jag fixa mig lite, och gå till Nyfiket.

Jag på en Latinoresturang, i Kroatien. :)


keep ya head up.

Idag är det ingen bra dag, har gråtit krokodiltårar hela morgonen och tyckt synd om mig själv. men det måste man få göra. skulle vilja skriva av mig, men just nu kan inga ord i hela världen uttrycka min besvikelse. fan... så jag fattar mig kort. andra gången nu som jag inte klarar. but i dont give a fuck, jag ger aldrig upp, var ju så nära idag. envis är jag med allt jag gör. håll alltid huvudet högt är mitt motto och med det går man långt och så kommer jag alltid vara.:) ikväll blir det att umgås med lskling och laga mat och tänka på annat. och trots att det bara var några timmar sedan jag grät sönder mig, så börjar klumpen i halsen redan försvinna...

en låt som alltid gör mig glad, en låt som jag älskar att dansa till   ;) min passion är att dansa och känna att rytmerna tar över kroppen. amazing :)

 



en snabb update ;)



Här är en lugn och fin låt, med michael jackson och akon. Så himla fin, det är riktigt svårt att höra vilken vers Akon sjunger och när Michael Jackson sjunger. Deras röster är grymt lika i denna låt ;) för mig krävdes några lyssningar för gissa rätt!

Ska fixa det sista och sen dra till Jesper, hoppas det slutar regna vill gå ut en sväng. Jag vill känna frisk luft, har sån inre stress. men imorgon så släpper kanske en tung sten, jag hoppas så innerligt på det. några av mina närmaste vet vad som väntar imorgon!

Jaja nu drar jag ;) ciaoo!

RSS 2.0